Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η διεθνής “Dream Team” των αντιοξειδωτικών

Οι επιστήμονες του USDA (Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών) κατατάσσουν στην κλίμακα ORAC τα διάφορα λαχανικά και φρούτα, αναλόγως με την ποσότητα των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι αυτά τα τρόφιμα παρέχουν περισσότερη αντιοξειδωτική προστασία από τις βιταμίνες σε μεγα-δόσεις που βρίσκονται σε συμπληρώματα  διατροφής! 


Οι επιστήμονες του USDA συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 3.000 μονάδες ORAC , πράγμα που δεν είναι δύσκολο, δεδομένου ότι μόνο 1/2 φλιτζάνι μύρτιλα, περιέχει 2.400 μονάδες.

*Ξερά Δαμάσκηνα                             5,770
*Σταφίδες                                           2,830
*Μύρτιλα                                            2,400
*Βατόμουρα                                        2,036
*Λαχανίδες                                          1,770
*Φράουλες                                           1,540
*Σπανάκι                                              1,260
*Φύτρα από λαχανάκια Βρυξελλών      980
*Φρέσκα Δαμάσκηνα                              949
*Φύτρα τριφυλλιού                                 930
*Μπρόκολο                                               890
*Παντζάρια                                               840
*Πορτοκάλια                                             750
*Κόκκινα σταφύλια                                  739 
*Κόκκινες γλυκές πιπεριές                       710
*Κεράσια                                                    670

Δεν υπάρχουν σχόλια: